День борьбы с лимфомами. Харьков. Интервью с зав.отделением гематологии Олейник Владленой Степановной

 

День борьбы с лимфомами. Харьков.

Диагноз лимфома сегодня не приговор
21 сентября 2013, 19:50
Анжела Сушко кореспондент

-Всесвітній день боротьби з лімфомами. День заснований аби черговий раз нагадати про це захворювання та його симптоми і як наслідок – привернути увагу людей до свого здоров”я і донести інформацію, що на ранніх стадіях лімфома виліковна.

Світлана Іванівна за пів року пройшла 6 хіміотерапій і сьогодні, каже, вже почувається досить добре, хвороба відступила. А ще у лютому, коли їй поставили діагноз -лімфома, мало не впала у відчай, адже нічого не віщувало такого недугу.

Світлана Діденко пацієнтка гематологічного відділення
-Была высокая температура, я думала , что у меня бронхит и пыталась лечиться сама. А это лимфоузлы у меня полностью окутали бронхи, лёгкие и за счёт этого вышла такая неприятность.

Лімфома – це злоякісна пухлина, що, за словами лікарів, ще залишається маловивченою формою раку. Причини їх виникнення науковцям достаменно невідомі, втім, за однією з версій, вони мають все ж таки вірусне походження. Але як би то не було, кажуть фахівці, чим раніше виявити цей недуг – тим краще.

Владлена Олійник завідувач міського гематологічного відділення клінічної лікарні № 25
-Если заболевание находится на первой стадии, это, как правило, поражается одна или несколько лимфоузлов в одной зоне, а если оно развивается дальше, то поражаются уже такие органы, как печень, селезёнка, костный мозг. И тогда, чтобы достать ту болезнь нужно больше затрат, чтобы получить ремиссию. Как правило на момент постановки диагноза болезнь находится на 3-4 стадии своего развития, это утяжеляет лечение, удлиняет его во времени, т.е. нужно проводить больше курсов химиотерапий и тяжёлых химиотерапий. 

Втім, за останні роки в світі, кажуть лікарі, розроблено кілька методик, що дозволяють подолати цей недуг, досягти стійкої ремісії, або як найменше домогтися покращення якості життя хворого.

В'ячеслав Вакуленко головний лікар міської клінічної багатопрофільної лікарні № 25
-Отделение обеспечивает консультативную помощь по всем лечебным учреждениям города Харькова. У нас вобще практически 100% диагностика и лечение полностью соответствует стандартам.

За статистикою, у 80-ти відсотках випадків лімфома виліковна за умов своєчасної діагностики. Тож, при перших ознаках збільшення лімфовузлів треба терміново звертатися до лікаря. За аналізом крОві фахівці поставялять діагноз і призначать лікування.

Владлена Олійник завідувач міського гематологічного відділення клінічної лікарні № 25
-К первичным симптомам заболевания относится увеличение шейных, под и над ключичных, подмышечных и паховых лимфоузлов, развитие слабости, утомляемости, ночная потливость, повышение температуры тела и снижение массы тела, может подкашливание ничем не объяснимое, кожный зуд. И при развитии такого вида симптомов надо обратиться в поликлинику, сдать анализ крови.

Світлага Іванівна сьогодні радіє, що поквапилася і вчасно звернулася до лікарів. Каже, дуже вірила в своє одуження тому і здолала хворобу.

Світлана Діденко пацієнтка гематологічного відділення
-Можно с этой болезнью бороться и с ней нужно бороться и лечить обязательно, бояться не нужно, просто нужно быть уверенным в себе.

Тож лікарі вкотре радять завжди бути уважними до власного здоров”я.

Выдео дивитись тут: http://izvestia.kharkov.ua/tv-proekty/hi/857/1144878.html