Асоціація спільно з представниками інших пацієнтських організацій взяла участь в зустрічі 16 травня п.р. у приміщенні ПРООН м. Київ на тему: «Громадський моніторинг доставки, наявності та використання лікарських засобів на місцевому рівні».

Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні сприяє Міністерству охорони здоров’я України у реформуванні системи державних закупівель. У рамках проекту «Надання послуг з організації та проведення процедур закупівель Міністерству охорони здоров’я України», протягом 2015–2019 років за вибраними державними програмами ПРООН закуповує ряд лікарських засобів і виробів медичного призначення, забезпечуючи їхню доступність пацієнтам на місцях. Очікується, що у 2019–2020 роках Агенція із закупівель медичної продукції, незалежна організація, створена у 2018 році, поступово розпочне закупівлі медикаментів для громадян України за допомогою сучасного програмного забезпечення та прозорих процедур.

За результатами проекту було враховано пропозиції суспільних організацій, в т.ч. нашої Асоціації, щодо моніторингу доставки, наявності та використання лікарських засобів в Україні. Крім цього, на зустрічі сформульовано ряд висновків та рекомендацій. Зважаючи на те, що результати проекту, а також використані методологія і підхід викликали зацікавлення серед місцевих та міжнародних партнерів, ПРООН наразі готує методологічні рекомендації (керівні принципи) для проведення громадського моніторингу доставки, наявності та використання лікарських засобів на місцевому рівні.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider